Reklama
 
Blog | Michal Balík

Hyperkorektnost a závislost na pohodlí západních demokracií

Velkou chybou liberální demokracie je její přehnaná korektnost. Dávali jsme a dáváme prostor tzv. jiným názorům, které ale nebyly jiné, byly lživé. Lež není jiný názor. Často byly jejich nositele pod vlivem či přímo pod financováním ruských nepřátelských serverů a zpravodajců.

Nyní jsme opět hyperkorektni – pro množství ryze formálních důvodu nedokážeme zajistit, aby politici, kteří nás tak dlouho a hluboce okrádali (především Bureš samozřejmě) a obelhavali, stanuli co nejdříve před soudem a byli souzeni. Muže to vést až k tomu, že se nám v plné sile vrátí – a dokázžete si představit, jak by nyní tuto politicky a vojensky vyhrocenou situaci řídil tým Bureše, který hodlal naši energetiku dal podvazat stavbou jaderné elektrárny s rusy?
Nejsme ochotni se uskromnit ve svém pohodlí a požitcich – ani trochu. Proto nejsme sto prosadit ani vyřazení ruska z mezibankovniho systému swift, což by snad mělo nějaký větší vliv na peníze ruských oligarchů. Po zkušenostech víme, ze jakékoliv sankce účinné do určitých procent se ruští oligarchove brzy naučí více či méně obcházet (bylo to tak vždy, například když jsme se pokusili omezit jim přístup k vlastnictví nemovitostí v Česku apod.). Jakési zásoby plynu máme a Evropu čeká jaro – tzn. zimou tu nikdo nezmrzne. Jsme jako děvka, co nadává na pasáka, ale nemá sílu se vzepřít a odejít za normálním životem. Na Ukrajině umírají lidé (ano i za nás) a my si nechceme odpustit blahobyt.

Reklama